KURUMSAL
ADANA!
Adana Türkiye’nin en büyük altıncı şehridir. Toros Dağları’nın güneyinde Seyhan Nehri’nin kıyısında kurulmuş bir şehirdir. Bölgenin büyük bir bölümü tarıma oldukça elverişli geniş ve düz araziye sahiptir. Adana ili 15 adet ilçeye sahiptir. Bunlar; Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir’dir. Adana bünyesinde barındırdığı birçok gezilecek turistik noktalara sahiptir. Bunlardan ön planda olan birkaçına değinelim,
Sabancı Merkez Camii; Türkiye Diyanet Vakfı ile Sabancı Vakfı’nın ortak çalışması ile inşa edilen bölgenin en fazla ziyaret edilen noktalarından biridir. Adana’nın sembolik yapısı olarak benimsenen cami totalde 6 minarelidir ve her yerden görünebilecek yüksekliğe sahiptir. Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük camisi olma özelliğini taşımaktadır. 28.500 kişilik kapasiteye sahiptir. Adana’ya geldiğinizde muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Hemen yanında bulunan Adana’lı iş adamı Sakıp Sabancı anısına yapılan Sabancı Parkı’nı ziyaret etmeden de geçmeyin.
Taş Köprü; Seyhan Nehri üzerinde şehri ikiye ayıran eski adıyla Justinionus Köprüsü olarak bilinen köprü 4. yüzyılda Mimar Auxentios tarafından yapılmıştır. Köprü 319 metre uzunluğunda 13 metre yüksekliğindedir. 2000’li yıllarda araç trafiğine kapanmıştır. Dünyada kullanılan en eski köprü olduğu bilinmektedir.
Merkez Park; Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında yapılan Türkiye’nin en büyük parkı unvanına sahip Merkez Park’ı Seyhan Nehri’nin her iki yakasında konumlanmaktadır. 330.000 metrekarelik alana sahip parkta 40 çeşit ağaç ve 67 çeşit bitki olmak üzere toplamda 400.000’den fazla bitki bulunmaktadır.
Çoban Dede Tepesi; Adana’nın Seyhan Gölü kenarında bulunan Çoban Dede Parkı içerisindedir. Bir rivayete göre Çoban Dede, şehrin kalabalık, sıkıcı ve ikiyüzlü ortamından kaçı iki koyunuyla burada kendine sessiz sakin bir hayat kurmuş. Zamanın delikanlıları şehirden uzak diye okuldan kaçıp buraya gelirlermiş. Çoban Dede de onlara katılır sohbetler ederlermiş. Bir gün bir sohbet sırasında Çoban Dede onlara bir vasiyette bulunmuş. “Ben ölürsem beni gölü tüm açısıyla gören şu tepenin başına gömün” demiş. Öldükten sonra Çoban Dede’yi istediği yere gömmüşler. Aradan yıllar geçmiş. Çoban Dede Tepesi’ni yıkıp parkı güzelleştirmek adına belediye tarafından iş makineleri görevlendirilmiş. Her seferinde makineler arıza vermiş, operatörler hastalanmış ve tepe bir türlü yıkılamamış. Tepeyle alakalı araştırmalar yapılmış ve bir mezar olduğunu fark etmişler. Ermiş kişi olduğu kanaatine varılarak yıkılmaktan vazgeçilmiş ve Çoban Dede Türbesi olarak ziyarete açık alan oluşturulmuş. Rivayetin doğruluğu tartışılsa da Adana’da en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Adak adayan dilek tutan herkesin uğrak yeri olmuştur.
Adana lezzet turizminin odak noktalarından biridir. Gastronomi şehirlerinden biri olarak nitelendirilir. Eşsiz yemeklerini tatmadan ve Adana Kebabı’nı yerinde yemeden dönmeyin. Sayamadığımız daha birçok güzelliği içerisinde barındıran Adana’yı muhakkak ziyaret edin. Ali Osman Ulusoy Turizm ile yolculuğunuzu keyifli hale getirin.